Allerlei

Allerlei

Bij Dakwerken Juriaan kan je niet alleen terecht voor hellende en platte daken maar eveneens voor zinkwerken, kroonlijsten, dakgoten, bakgoten, ...

Kroonlijsten

Bij Dakwerken Juriaan kan je ook terecht voor het plaatsen van kroonlijsten.

Ook bij kroonlijsten heb je tal van mogelijkheden en kan er uit verschillende materialen gekozen worden.

Wij plaatsen vooral kroonlijsten in Rockpanel, maar eveneens in verschillende houtsoorten en PVC.

Rockpanel gaat zorgen voor een strakke look, terwijl hout eerder zorgt voor een landelijk karakter.

Bij tropische houtsoorten kan je ervoor kiezen deze niet te schilderen of te behandelen, op deze manier gaat het hout dan vergrijzen.

Rockpanel heeft daarentegen dan weer geen enkel onderhoud nodig en gaat jaren mee.

Aluminium 

Ook voor het plaatsen van aluminium kan je rekenen op Dakwerken Juriaan.

Zo plaatsen wij niet enkel aluminium dakranden, maar bv. ook aluminium afdekplaten voor afvoerbuizen. Dit geeft net dat beetje extra aan je nieuwbouwwoning.

Bij een nieuwbouwwoning wordt er vaak gevraagd naar een zinken kraal als dakrand, ook hier opteren wij voor een aluminium dakrand met het uitzicht van een kraal. Esthetisch heeft dit hetzelfde uitzicht maar kwalitatief is dit een stuk beter.

Zinkwerken

Wij plaatsen vooral zinken dakgoten en afvoerbuizen, waarbij je dan ook weer de keuze hebt uit verschillende modellen en maten.

Zink kan je ook gebruiken als gevelbekleding, waar je dan ook weer tal van mogelijkheden hebt. Hier werken wij vaak met staande naad, dit bestaat uit lange stroken die verbonden worden door een kleine opstaande naad (dubbelgevouwen naad).

Met zink kies je voor een volledig recycleerbaar materiaal dat een levenslange oplossing biedt.

Wij werken steeds met zink van VMZinc.

Dakgoten / bakgoten

Dakwerken Juriaan zorgt bij elke goot voor een nauwkeurige opmeting, productie, en installatie. 

De afvoeren naar de riolering worden gepositioneerd voor een optimale waterafvoer en uiteraard worden alle goten, aansluitingen en afvoeren perfect waterdicht gemaakt.

Wij plaatsten vooral bakgoten en hanggoten.

  • Een bakgoot ("corniche") bestaat uit een houten of kunststof trog die tegen de dakrand wordt geplaatst. Als dakgootbekleding kiezen wij voor EPDM, met afwerking in zink. Door de gebruikte materialen bestaat er voor bakgoten een grote keuze in stijlen en afwerking.
  • Een hanggoot is de klassieke dakgoot in zink, en soms ook in koper, aluminium, staal, PVC of andere kunststof. Deze goten worden via goothaken aan de dakrand bevestigd. Naast het materiaal hebt u de keuze uit verschillende modellen. 

WILT U ONS CONTACTEREN?