Platte daken

Platte daken

Platte daken zien we steeds vaker bij moderne nieuwbouw of bij uitbreidingen aan bestaande woningen. We vinden ze ook vaak terug op bijgebouwen, tuinhuizen, carports, ...

Als dakbedekking op een plat dak plaatsen wij zowel EPDM als traditionele bitumen roofing. Daarnaast plaatsen wij ook extensieve groendaken.

EPDM

EPDM bestaat uit verschillende lagen die samenkomen tot een duurzaam rubberproduct dat 100% waterdichtheid combineert met een zeer lange levensduur. Dit maakt het de ideale dakbedekking voor platte daken, maar ook als dakgootbekleding is het zeer geschikt.

Dakwerken Juriaan werkt met EPDM van Resitrix. Dit topmerk levert hoogwaardige producten die gebruiksvriendelijk zijn voor de installateur en een uitstekende resultaten geven . Wij zijn door Resitrix erkend als installateur, dus u kan net als zij zeker zijn dat u bij ons een EPDM-dak krijgt dat een leven zal meegaan.

EPDM (ethyleen, propyleen, dieen, monomeer) is een eenlagig synthetisch rubberproduct dat talrijke voordelen heeft. Door de lange levensduur van wel 50 jaar is EPDM de ecologische keuze voor dakbedekking op een plat dak. Het wordt ook vaak gebruikt als basis voor een groendak. De grote elasticiteit en sterkte voorkomen scheuren en perforaties. EPDM is bovendien zeer goed bestand tegen de elementen en de uv-stralen in zonlicht.

Bitumen / roofing

Dakwerken Juriaan plaatst ook de klassieke roofing in bitumen. De duurzaamheid van klassieke roofing is iets minder dan EPDM maar toch kan bitumen-roofing zeer goed dienst doen op een plat dak. Bitumen laat zich makkelijk bewerken waardoor dit  volledig water- en winddicht is. 

Groendak

U kan bij ons ook terecht voor extensieve groendaken. In tegenstelling tot intensieve groendaken, de echte daktuinen, heeft een extensief groendak een veel lager gewicht, waardoor het op veel meer constructies kan geplaatst worden. 

Naast lichter is het ook goedkoper en eenvoudiger te realiseren. Een vergunning is ook niet nodig, enkel een controle door een bouwkundige. De vegetatie die gebruikt wordt op extensieve groendaken, zijn mossen, vetplanten of kruiden die weinig onderhoud vergen. 

WILT U ONS CONTACTEREN?